13 Temmuz 2013 Cumartesi

Karbonatın Faydaları

-Ayak bakımında etkin olarak kullanılır. Sıcak suya karbonat dökerek ayaklarınızı dinlendirebilir, günün yorgunluğunu atabilirsiniz.

-Kötü kokuyu emdiği bilinir. Bir miktar karbonatı mutfak rafına veya yatak odasında etejerin üstüne koyaak kötü kokuyu önleyebilirsiniz.

-Diş bakımında önemli rol oynar. Diş macunlarının yapımında da kullanılan karbonatı, dişinizi fırçaladıktan sonra kullanabilirsiniz.



-Biraz sulandırmak suretiyle yüzünüze peeling yapabilirsiniz. İyice durulamaya özen gösterin.

-Koltukaltına sürüldüğünde istenmeyen kokuları büyük ölçüde engelleyecektir.

-Yine sulandırarak güneş yanıklaına uygulayabilirsiniz


Pazı: Yeşil Kuvvet Kaynağı

Pazı, Anadolu mutfaklarında sık rastlanan bir gıda olsa da aslında sofralarımızda çok kullanmadığımız bir "kuvvet kaynağı.

Başlıca özelliklerinden biri iştah açmak. Tabi bunun herkes için olumlu bir özellik olduğunu söyleyemeyiz. Yine de öğünlerden önce tükettiğimizde, iştah problemleri için önemli bir yardımcı olacaktır.

Ayrıca yemeklerden sonra tüketmek, sindirimi kolaylaştırmak açısından önemli. Sindirim rahatsızlıkları için önerilen pazı, hazmı kolaylaştırarak mideye yardımcı oluyor

Kabızlığa karşı etkin rol oynamanın yanında idrar söktürüyor.

Yemek,dolma,salata şeklinde tüketilebileceği gibi haşlanarak vücuda direkt temas da ettirilebilir. Ayrıca balla karıştırılıp saç derisine de sürülebilir.

Sahurda Ne Yemeliyiz?

Ramazan ayının gelmesiyle beslenme şeklimiz zorunlu değişikliklere uğradı. Haliyle, sahur ve iftarda tüketilecek besinlerin seçimi büyük önem kazanıyor. Sahur, günlük hayatımızda yer almayan bir öğün olması sebebiyle yiyecek seçiminde azami dikkat gösterilmesi gerek.
Uzmanlar ne öneriyor?





Beslenme uzmanları, sahurda ağır sayılabilecek ve birtakım sindirim problemlerine yol açması muhtemel gıdaların yerine sebze-meyve çeşitleri, yumurta ve patates gibi hem besleyici özellikleri fazla hem de sindirimi kolay besinlerin tüketilmesi gerektiğini belirtiyor.

Yaz orucunun süresi de göz önüne alındığında, özellikle yumurta ve patates gibi gıdalar vücudu uzun süre tok tutabiliyor. Elbette bunlara (kızartma hariç) baklagilleri de dahil etmek mümkün. Bu şekilde uzun açlık süresinde vücudun besin ihtiyacının olabildiğince uzun süre karşılanabilmesi mümkün.

Ayrıca kan şekeri değerlerindeki ani değişikliklere karşı kepekli un ve esmer şeker gibi gıdaların tercih edilmesi gerek. Bu şekilde, uzun süren açlık ve susuzluk süresinden konsantrasyon kaybının mümkün olduğunca önlenebilmesi mümkün.

Nedir bu Bıldırcın Yumurtası?

Uludağ Üniversitesi Veterinerlik Fakültesi hayranlık uyandıran bir işe imza atıyor. Yaklaşık 300 bıldırcının yetiştirildiği üniversiteye bağlı merkezde üretilen bıldırcın yumurtaları çok sayıda insanın derdine çare oluyor.
Peki nedir bu bıldırcın yumurtası?




Bıldırcın yumurtasının iyi geldiği rahatsızlıklardan bazıları: öksürük, astım, bronşit, nefes problemleri.

Ayrıca mide ve karaciğer kaynaklı hastalıklarda olumlu etki yaptığı biliniyor.

Ameliyat sonrası kansızlık problemi yaşayan hastalarda da pozitif sonuçlar vermekte

Solunum yollarında meydana gelen rahatsızlıklara iyi geldiği ispatlandıktan sonra, ülkemizde bıldırcın yumurtası üretimi hızla arttı. Günümüzde bıldırcın yumurtası birçok markette bulunabiliyor. Haliyle temini eskisi kadar zor değil. Bununla beraber maliyeti itibariyle ortalama vatandaşın düzenli kullanması için pek uygun olmadığı da bir gerçek. Yine de, genel olarak solunum yolları rahatsızlıklarında tam bir şifa kaynağı olduğunu unutmamak gerek.

Vitamin Deposu Karalahana ve Faydaları

Karadeniz sofralarının vazgeçilmezidir. Herhangi bir karadeniz gezisinde köylerdeki bahçelerde çok sık görürsünüz bu şifa kaynağını. Karadeniz mutfağında önemli bir yer tutan karalahana tam bir vitamin deposu

Faydaları saymakla bitmiyor:



Karadenizde sarmısakla ve Akdenizde lahana dolması şeklinde servis yapılır. Canlı rengiyle sofraya farklılık katan karalahana bazı yörelerde kelem adıyla anılır.

Karalahana turşusu, tadanlar için vazgeçilmezler arasına kolayca girecektir. Bunun için "kelem" ve bir bidon yeterli. Elbette büyükşehirlerde bu tür tatlara ulaşmak biraz zor. Ancak karalahana turşusu, hem görüntüsü hem tadıyla mükemmel.

Bir takviye besin olarak karalahana, birçok diyet listelerinde yer alır çünkü hem kalorisi düşüktür hem de tok tutar.

Hala denemeyenleriniz varsa, yolunuzun Karadenize düşmesini beklemeyin deriz.